Na Dorćolu postavljena JEDINSTVENA LAMPA u Srbiji i regionu

9 June 2017
Smart Solar Street Light

Prva pametna solarna lampa u Srbiji i regionu od danas će svetleti na dorćolskom šetalištu nadomak Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”.

Solarna lampa na Starom gradu

Ovakva ulična rasveta obezbediće ekološko osvetljenje za pešake i dečije igralište u neposrednoj blizini, jer umanjuje štetan uticaj ugljen-dioksida, a osim toga štedi novac, budući da eliminiše račune za struju i troškove održavanja.

– Ono što je specifično i revolucionarno za ovu lampu jeste da se preko pametne tehnologije vrši kontrola i monitoring rada, bez potrebe za izlaskom na teren, a što je još važnije daljinsko upravljanje omogućava da bez obzira na vremenske uslove, ona može da radi 365 dana u godini – kaže Branko Živković, ispred kompanije “Volta tehnolodži”.

LAMPA3

On navodi da je plan da se u narednom periodu saradnja sa opštinom Stari grad nastavi i intezivira kako bi se i drugi urbani problemi rešavali u duhu energetske efikasnosti.

Postolje solarne lampe

– Često se dešava da nam se građani obraćaju sa molbama da se zameni sijalica ili popravi kvar na banderama. Prosečno se na popravku čeka između tri i pet dana, a za to vreme su ulice, parkovi ili igrališta neosvetljeni. Pametnom lampom se kvar rešava za nekoliko sekundi – poručio je Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad.

Source: Blic.rs

Author: A. Ristović

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COMMENTS