Beograd je dobio prvu solarnu uličnu svetiljku

12 June 2017
Lightinus Smart Solar Steet Light in Stari Grad

Beograd je dobio prvu solarnu uličnu svetiljku, koja je postavljena na Dunavskom keju i koja će se napajati 100% sunčevom svetlošću. Solarni paneli su dali mogucnost da se generiše dovoljno energije iz sunca da bi jedna ulična svetiljka radila 24 h.
Kako su objasnili čelnici opštine Stari grad i kompanije koja ju je postavila, specifičnost ove svetiljke je što će se sve popravke obavljati na dalojinu, odnosno jednim klikom.

 

Solarna sijalica ima mnogo prednosti u odnosu na standardnu

“Ono što je specifično kod ove lampe jeste da ona apsolutno nema nikakav trošak. Sad zamislite ceo grad Beograd koji nema nikakav trošak po pitanju električne energije.”, izjavio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

On je rekao da ima mnogo primera kada građani prijavljuju kvar na uličnoj rasveti i da “sama popravka u proseku traje između tri i pet dana”. “Međutim u ovoj varijanti možete jednim klikom iz jedne kancelarije bez izlaska na teren da otklonite sam kvar.”, zaključio je Bastać.

Branko Živković iz kompanije Lajtinus dodao je da ono što je “revolucionarno kod ove rasvete jeste pametan softver koji nama omogućava apsolutnu kontrolu i monitoring ove lampe”.

Source: Novaekonomija.rs

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COMMENTS